Doel van de Library Manager

  • Van welke programma’s kan je er bestanden vinden?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat de klankinhoud van deze programma’s voortaan op een plek van mijn keuze komt te staan?
  • Hoe kan ik de inhoud van bijvoorbeeld Groove Agent in één keer naar een nieuwe plek verhuizen?

Verborgen krachtpatser

De Steinberg Library Manager is een apart programma dat bijna ongemerkt met Cubase wordt geïnstalleerd en waarmee je de inhoud (Content) van je Steinberg programma’s kan organiseren.

Schermafbeelding van Steinberg Library Manager.

Aangezien er met Cubase enkele gigabytes aan klanken worden geïnstalleerd, is het nuttig om te weten waar die bestanden op je computer staan. Deze bevinden zich standaard op de schijf van het besturingssysteem.

Met de Steinberg Library Manager kan je die bestanden verplaatsen naar een schijf waarop meer ruimte aanwezig is. Je kan ook klanken die je niet wenst te gebruiken gewoon verwijderen.

Als je Cubase (Pro) hebt geïnstalleerd, staan de volgende programma’s in de Steinberg Library Manager: Halion, Groove Agent, Cubase/Nuendo, (Padshop en Retrologue). Er kunnen nog programma’s bijkomen als je er nieuwe aanschaft via de Steinberg Online Shop. Voeg je de volledige versie van Groove Agent, Halion of HalionSonic aan je bibliotheek toe, dan komt die in de bestaande mappen te staan.

Om de klankinhoud van deze programma’s te verplaatsen, kijken we naar de rechterzijde van de Steinberg Library Manager. Bij elke rij van de bibliotheek staan er drie knoppen: Move, Remove, Details.

Schermafbeelding van Steinberg Library Manager met nadruk op Move, Remove en Details. Details zijn opgengeklapt.

Als je op Details klikt, wordt de rij van de bibliotheek uitgeklapt en krijg je te zien waar de bestanden op je computer staan.
Klik Remove aan om deze bestanden te verwijderen.
Met Move moet je een nieuwe plaats op je computer aanwijzen om de bestanden te verplaatsen.

PowerTip:

Als je bij elke klankenbibliotheek het vakje naast Move aanklikt en daarna op een willekeurige Move-knop klikt, kan je deze bestanden in één keer naar een nieuwe locatie verhuizen.

Dit moet wel per programma opnieuw gebeuren: apart voor Halion en Groove Agent, bijvoorbeeld.

Maak het je gemakkelijk:

Schermafbeelding van Steinberg Library Manager met nadruk op Options (tandwiel icoon). Library default locations is opgengeklapt.

Met het tandwiel icoon, helemaal rechts bovenaan, kan je aangeven waar bij de volgende installatie de geluidsbanken komen te staan.

Bekijk Steinberg Library Manager op YouTube:

YouTube Screenshot Steinberg Library Manager

Download de pdf van Steinberg Library Manager

Schrijf je in voor meer qTips – Musicube Sound & Service

https://steinberg.help/library_manager/v3/en/halion/topics/library_manager/library_manager_c.html