Portret Koen Mertens

Koen Mertens

Het begin…

Ik werd geboren als Koen Mertens in 1957 en MusiCube Sound & Service zag het levenslicht in 2015. Ik heb bijna mijn hele leven lang, nog voor ik afstudeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven, lesgegeven. Eerst in Muziekatelier De Koekoek in Rijmenam daarna in de lerarenopleiding in Mechelen (nu Thomas More) en nadien ook deeltijds in de lagere school en kleuterschool van Hoeilaart en Maleizen.

Liefde voor muziek

De liefde voor muziek erfde ik van mijn ouders. Zowel mijn vader als schoonvader waren koster-organist. Klassieke muziek heb ik in mijn opleiding leren kennen, pop- en rockmuziek leerde ik appreciëren door de leerlingen van de humaniora waar ik lesgaf en een goede vriend en collega. Verder is er ook nog Nonkel Raf,  een melomaan en Hifi-adept, die zijn mails graag ondertekent met Nonkel Jazz.  De echte vonk sprong over toen ik met Jeugd en Muziek Mechelen een orkest aan het werk zag. Hobo leek mij een fantastisch instrument. Maar naast piano, blokfluit en orgel is het dan toch grootvader fagot geworden.

Instrumenten en apparatuur hebben altijd een bijzondere aantrekkingskracht op mij uitgeoefend. Als tiener dook ik niet alleen graag in folders van fototoestellen, maar ook van bandopnemers en later cassetterecorders.

Het begin van MusiCube Sound & Service

Door het zelf opnemen van liedjes en muziekstukken wilde ik mijn studenten lerarenopleiding op weg zetten om met beperkte notenleer kennis hun lessen te kunnen voorbereiden. Toen de bandopnemer en cassetterecorder plaats ruimden voor de computer, was ik niet meer te stoppen. De opnames werden beter, de arrangementen werden uitgebreid en de behoefte ontstond om meer te kunnen en te weten: cursussen volgen, tutorials bekijken. De belangrijkste bron van informatie was het CubaseCafé van Matthias Aerts. Elke drie-vier maand was er een bijeenkomst in Leuven. In 2015  stelde Matthias mij voor om deze traditie verder te zetten. Het eerste CubaseCafé dat ik organiseerde, was de lancering van Cubase 8.5 in december van dat jaar. Het organiseren van CubaseCafé’s was meteen ook het startschot voor MusiCube met Steinberg als eerst merk: audio-interfaces en software, vooral Cubase. Geleidelijk aan kwam er vraag naar andere merken.

Alles voor je (home)studio

Vandaag kan ik je alles leveren wat je in de muziekstudio nodig hebt, van microfoon en statief, via kabel naar audio-interface en computer met muzieksoftware en virtuele instrumenten, keyboards en controllers  tot en met studio-monitors en koptelefoons.

Missie

Mijn devies is dat ik enkel verkoop waar ik zelf achter sta en wat ik ook in mijn eigen studio graag gebruik. Ik wil de service kunnen geven van spullen die mijn vertrouwen hebben en dat vertrouwen met kennis van zaken aan mijn klanten doorgeven.